digitalis munka home office digitalis nomadok b2c

A koronavírus okozta járványhelyzet még inkább rámutatott a tényre, hogy a munkaerőpiac teljes átformálás alatt áll. A jövő munkavállalója ott dolgozik ahol éppen van, akkor amikor éppen ráér és annak akinek éppen szükséges.

Digitális nomádok – a kezdet

Régen ezeket az embereket digitális nomádoknak hívtuk. Ők kezdték az internet elterjedésével új alapokra helyezni a munkavégzés mikéntjét. A kiindulópont az volt hogy kitanulni valamilyen laptop és az internet segítségével is végezhető szakmát. Majd ezt a tevékenységet eladni szabadúszóként vagy helytől kötetlenül dolgozó alkalmazotti státuszban.

Utazás hosszútávon, pénzkeresés mellett

Erre húztak ezek a digitalizált szakemberek még egy lapot. Alapja az volt, hogy olyan országokba utazni, ahol olcsóbb az élet, de kedvezőek a feltételek internetes munkavégzésre. Így vált fő központjukká az Indonéz szigetvilág egyik méltán híres része: Bali.
Időközben itt már kiépült komplexumok létesültek, hogy megteremtsék a kalandvágyó fiatalok ideális munkakörnyezetét a trópusi éghajlatú szigeten. Közösségi szállásokkal, természetre nyitott „irodaházzal”, villámgyors internettel. A cigi kávé kombót itt gyorsan tengerparti csobbanásra és fancy koktélokra váltja fel az ember két munkamenet között. Itt ez bizony így is van rendjén.
A digitális nomádok már már álomszerű életvitelének fenntarthatóságát az adja, hogy egy olcsóbb országból dolgoznak drágább országokban lévő megrendelőiknek, így a keresett pénzüknek jóval nagyobb értéke lesz ott ahol a havi kiadásaikkal számolni kell.

ha ezt olvasod az első lépést már megtetted

Természetesen nem kell világjárta computer gurunak lenni ahhoz, hogy hasonlóba kezdj. Én speciel két éven át jártam a világot, ráadásul motorral, kombinálva a természetjárást az online végezhető munkáimmal míg a manapság igen népszerű vírusunk megállásra nem kényszerített.
Ekkor fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy olyan interneten elérhető anyagokat készítsek, melyben másokat segíthetek abban, hogy akár otthonról ülve is pénzt tudjanak keresni a nekik kézen fekvő szakterületen.
Vallom, hogy aki egy kicsit is el tud igazodni az internet világában, meg fogja tudni találni azt a munkát aminek segítségével ez számára is elérhető lesz.

Home officeban végezhető munkák tanulása

A kulcs a folyamatos tanulás. Az egész internet, közösségi média, YouTube stb. egy óriási aranybánya. Annyi forrás és ingyenesen is elérhető online tananyag van fent számtalan szakmához, hogy a legnagyobb feladatot már inkább ezek szortírozása fogja jelenteni. A megfelelő eltökéltséggel és nyitottsággal mindenre ami új, gyorsan ki tudod magad képezni autodidakta módon arra a hivatásra amiben kedved leled és még pénzt is hozhat.
A jövőben szeretnék számtalan ilyen cikket megjelentetni ami egy-egy szakmához mutat be hasznos forrásokat, hol érdemes nekilátni.

Szakemberektől a vállalatokig

Az oldal további célja, hogy új piacot teremtsünk. Felhívjuk a munkáltatók figyelmét arra, hogy sok esetben jobban járnak ha nem alkalmazzák Marikát teljes munkaidőben, külön neki fenntartott irodahelységben arra, hogy fogadjon napi 3 telefonhívást, az ügyfelek általános email üzeneteire válaszolgasson ha épp van, vagy szervezzen meg heti két találkozót a vezetőségnek.
Erre lesz való a „digitális asszisztens”! Egy olyan személy aki a céges adminisztrációban jártas, de otthonról dolgozik, ezért bármikor ráér és egyszerre végez ügyeletet a kapacitása függvényében több cégnek.
Ebből következik, hogy sokkal költséghatékonyabb megoldás lesz valamennyi cégnek, hiszen csak a tényleges munkaidő van elszámolva.
Természetesen ez csak egy apró példa a sok közül, de egyértelműen mutatja, hogy igen is nagy igény lenne rá a piacon, csak ezzel még sokan nem számolnak, mint opció.

A közösség erejével segítünk, légy részese te is

Célunk a „Digitális Meló” megalkotásával konkrétan ez volt. Megalkotni egy platformot ahol a kereslet és kínálat egymásra talál.
Első lépésben olyan szakemberekkel építünk ki együttműködéseket, akik saját példáikon keresztül mutatják be hogyan érvényesülnek a digitalizált munkatérben, és útmutatást adnak azoknak akik még csak most játszanak el a gondolattal.
Ugyanitt teret adunk olyan vállalatok bemutatkozásának, akik viszont már a szabadúszókat vagy home officeból dolgozni vágyókat keresik projektjeik kivitelezéséhez.

Amennyiben úgy érzed szeretnél részese lenni ennek a közösségnek és vendégcikk formájában hasznos tartalmat megosztani oldalunkon, várjuk jelentkezésed!

Elérhetőségeink

Digitális Meló – facebook oldal
Digitális Meló – közösségi csoport facebookon
Email: info@digitalismelo.hu

Írta: Vasas Gergő - Online Marketing és E-commerce specialista, számos online Brand alapítója.