Fotó: Future Startup

Van egy csodálatos ötleted, de nincs támogatód rá vagy alkalmazottad? Attól még sikerre viheted!

Nem tudom te hogy vagy vele, de én az „egy személyes vállalatokat” mindig is izgalmasnak és inspirálónak találtam. Újra és újra bizonyítják, hogy egy személy képes létrehozni és menedzselni egy teljes vállalkozást támogatás és alkalmazottak nélkül. Néha csak egy jó ötlet és egy elszánt egyén kell ahhoz, hogy a dolgok valóra váljanak.

Itt van néhány „egy személyes vállalat”, amelyek a legjobban inspirálnak. Remélem téged is fognak majd, hogy végre megtedd az első lépést saját ötleted megvalósításában.

Mert ahogy mondják…

„Mindig lehetetlennek tűnik, amíg meg nem csinálod.”

StarDew Valley

A játék megalapítója, Eric Barone könnyen lehet az első olyan egy személyes alapító, aki 1 milliárd dollár feletti értékesítést ér el. A StarDew Valley egy látszólag egyszerű játék, amely milliókat ragadott magával – csak 6 év alatt 300M+ bevételt generált! A férjemmel több órát játszottunk többjátékos módban, és imádtuk. Még mindig azt gondolom, hogy ez az egyik legjobb családbarát számítógépes játék. De ha van más ajánlod, szívesen hallom! 🙂

Fotó: stardewvalley.net

BuiltWith

A BuiltWith segít megtudni, hogy milyen technológiákat és szolgáltatásokat használ egy weboldal. A szolgáltatás több ezer fizető ügyféllel rendelkezik (beleértve a Google-t, a Meta-t, az Amazon-t és a Twitter-t), és jelenleg kb. kilenc alkalmazottja van. Alapítója, Gary Brewer, jelenleg 14 millió dollárt keres évente.

Gumroad

A Gumroad az online alkotók számára a legjobb ingyenes weboldal. 2021-ben több mint 46 000 alkotó keresett pénzt a Gumroad-on, mindenféle dolgokat értékesítve – az e-bookoktól a digitális ecseteken át, a Notion sablonokig, illusztrációkig és különböző tagságokig.

Az oldal rendkívül felhasználóbarát, így nehéz elhinni, hogy egy személy alapította és egy ideig fenntartotta.

Hogyan lehetséges ez? A Gumroad alapítója, Sahil Lavingia, írt egy egész könyvet erről. A Minimalista Entrepreneur című könyvben elmeséli történetét és megmutatja, hogy bárki elindíthat egy új vállalkozást. Tipp: minden a közösséggel kezdődik.

Ha engem kérdezel, abszolút imádom a Gumroad-ot. Egy év alatt néhány száz dollárt kerestem digitális termékeim eladásával a kényelmes, amennyit akarsz fizetni modelljük segítségével. Lenyűgöz, hogyan kezeli a cégét.

Ha érdekel a téma ezt a blogbejegyzését ajánlom végigolvasni:

„No Meetings, No Deadlines, No Full-Time Employees”

(Az általa alkotott online piacteret mi is használjuk pl. digitális tananyagok értékesítésére. Nagy előnye, hogy nem kell egy komplett értékesítési felületet számlázói és online fizetési rendszerrel felhúzni, mert mindezt a rendszer átvállalja, mégis egy kód segítségével úgy integrálhatod a modult saját weboldaladba, mintha az annak a része lenne. A vásárlónak nem kell elhagyni a felületed. Talán erről egyszer még írok egy részletesebb cikket) – a szerző

Photopea

A Photopea egy ingyenes fénykép- és grafika szerkesztő, amit Ivan Kutskir készített. A csalóka egyszerű weboldal havonta 10 millió látogatást generál és ~1.5 millió dollár bevételt évente. Általában a felhasználók havonta 1.5 millió órát töltenek a Photopea használatával.

Fotó: photopea.com

Carrd

A Carrd az egyik legerősebb ingyenes, kódolás nélkül használható landing page építő. és biztosan nagyon népszerű. Ma már több mint egymillió felhasználója van és több mint 3 millió egyoldalas weboldalja van.

Nem olyan népszerű, mint például a WordPress, a Carrd még mindig több mint 1 millió dolláros bevételt generál. Hivatalos statisztikák szerint 4 millió+ weboldal épült ezen az egyoldalas weboldal építőn, amit egy személy hozott létre.

Fotó: carrd.co

Viralnova

A ViralNova egy weboldal, ami hasonló a Buzzfeed-hez, de különbözően a Buzzfeed-től, csak egy személy alapította – Scott Delong. A legvirálisabb tartalmak interneten összegyűjtött gyűjteménye évente több mint 5 millió dolláros bevételt generált. A digitális kiadvány 100 millió olvasóval havonta sikeresen működött 0 tőkebefektetéssel és 0 alkalmazottal még a csúcspontján is.

Digital Inspiration

Amit Agarwal, a Digital Inspiration alapítója, évente 10 millió dollár bevételt csinál nulla alkalmazottal, különböző Google bővítményekkel. A Google pluginei dokumentumokhoz, táblázatokhoz és diákhoz millió telepítést kapnak, és havonta körülbelül 5 millió látogatást érnek el. Eddig több mint 40 millió felhasználó töltötte le a plugineit!

Hogyan tovább?

Reméljük sikerült némi inspirációval szolgálni saját ötleteid megvalósításához. Ám mindezen felül érdemes lehet a felsorolásban szereplő software-ek, weboldalak adta lehetőségeket is alaposan tanulmányozni, hiszen hasznos kiegészítői lehetnek digitalizált életünk számos területén.

Írta:
Vasas Gergő
Online Marketing és E-commerce / számos online brand alapítója.

Forrás:
medium.com